ORTAK ZORUNLU DERSLER BÖLÜMÜ

Bölümümüz 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 7/2 maddesi uyarınca Türk Dili, Güzel Sanat Dalları, Beden Eğitimi ve Yabancı Dil derslerini yürütmek amacıyla Üniversitemizin Rektörlüğüne bağlı olarak 1985 yılında kurulmuştur. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasıyla Yabancı Dil dersleri Bölümümüzden ayrılmıştır.

Bölümümüz ilk olarak Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi’nde faaliyetine başlamıştır. 2015 yılında Tınaztepe Yerleşkesi’nde Fen Bilimleri Enstitü binasına taşınmıştır.

Üniversitemizin bütün fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında yer alan zorunlu Türk Dili dersi ve seçmeli Güzel Sanat Dalları dersleri(Müzik, Resim, Halk Oyunları) ile Beden Eğitimi dersleri bölümümüz tarafından yürütülmektedir.

Etkinliklerimiz